Pomysł na Papirus Winiary

Pomysł na Papirus to nowy produkt firmy Winiary.

Miałam okazję go testować w swojej kuchni. Kilka dni temu dostałam paczkę z całą gamą tych nowości : Soczysta pierś z kurczaka z papryką, Soczysta pierś kurczaka w ziołach prowansalskich, Soczysta pierś z kurczaka z czosnkiem i ziołami. W paczce oprócz produktów znalazłam patelnię firmy Tefal z nieprzywierającą powłoką Titanuim Pro oraz bon zakupowy do Tesco.

Dzisiaj postanowiłam przygotować Pomysł na Papirus : Soczysta pierś kurczaka z papryką.

W opakowaniu znalazłam 4 szt pergaminu z przyprawami. Przyprawy znajdują się na pergaminie ( nie obsypują się).

Cała zabawa polega na tym, że kroimy kawałki kurczaka na mniejsze porcje, przekładamy na pergamin i smażymy na patelni bez tłuszczu około 5 minut z każdej strony.

Po usmażeniu przekładamy na talerzyk i gotowe :)

Prawda,że proste.

Mięso było soczyste i idealnie kruche. Przy zwykłym smażeniu na tłuszczu nie osiągniemy takiego efektu.

To świetna propozycja dla osób chcących ograniczyć tłuszcze w codziennej diecie i czas spędzony podczas przygotowywania posiłków.

Kurczak był pyszny.

Kawałki kurczaka pokroiłam na mniejsze porcje i podałam z świeżym tymiankiem, ryżem parabolicznym i moją domową sałatką z ogórków  ( przepis na sałatkę znajdziecie tutaj : klik ).

 

 

Print Friendly

10 Responses to Pomysł na Papirus Winiary

  1. ulcik pisze:

    też wczoraj testowałam .. ale wersję z czosnkiem .. pyszne !!

  2. jola pisze:

    Mięsko było idealne

  3. domino9 pisze:

    Ja wczoraj też testowałam tę potrawę;)Dwie wersje: z czosnkiem i papryką.Wyszło przepyszne;) a do tego sałata z papryką,ogórkiem, rucolą,pomidorem, kiełkami brokułów i sosem sałatkowym;)

  4. mariolka pisze:

    Ja jeszcze nie miałam przyjemności wypróbować, ale w mojej kuchni używam podobnego papieru Saga. Jeśli chodzi o możliwości wykorzystania to jest ich nieco więcej bo można w nim również gotować. Ale wypróbuję i ten..

  5. Martek pisze:

    Saga rzeczywicie sie sprawdza bardzo dobrze, pewnie to podobna zasada dzialania. Ja ostatnio Sage testowalam na grillu, Winiary nie milaam okazji.

  6. Ola pisze:

    Ja próbowałam – pyszne, ale dla niektórych zbyt słone i na to sie już niestety nic nie poradzi. Też jestem raczej za Sagą jeżeli chodzi o jakieś bardziej wyszukane potrawy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>